Håll dina barn varma med rätt vinterskor

Finns det något värre än att dina barn är ute i vintervädret och ganska snabbt kommer in igen för att det är för kallt om fötterna? Ja, vi kan säkert lista många värre saker men det är verkligen inte roligt när ens barn inte är utomhus när de vill vara det, men stannar inomhus för att de har dåliga utomhusskor. Detta kan enkelt åtgärdas, genom att införskaffa bra vinterskor för dina barn. I detta inlägg berättar vi mer om vinterskor för barn.

Syftet med vinterskor

Att ha bra vinterskor barn från decathlon handlar om att skydda dina barns fötter från kyla och fukt. Det handlar om att införskaffa skor som är både vattentäta men samtidigt har möjlighet att andas. Allt för att dina barn ska trivas på lekplatsen eller i pulkabacken. Vintern ska vara en tid att kunna njuta av lek i snö, samtidigt som du inte ska behöva lämna leken för att fötterna behöver värme inomhus.

Olika modeller

Det finns väldigt många olika modeller för vinterskor för barn. Det handlar bland annat om högre skaft eller kardborreband som gör det lätt att sätta på eller ta av sig skorna. Det handlar om olika former av fodrade skor för att hålla värmen. Materialen skiljer sig en aning. Mest handlar det om ifall skorna ska vara helt vattenavvisande eller ej. Skor som har gore-tex är oerhört tåliga och är både vatten- och vindtät.

Titta under och i skorna efter sulor som passar

Något som kanske glöms bort är hur det ser ut för själva sulan på vinterskorna. Det är viktigare än vad du kanske tror att ha en sula som gör att ditt barn inte halkar, eller en sula som slits väldigt snabbt. Det är naturligtvis också viktigt att säkerställa en bra innersula. En vettig innersula garanterar rätt storlek så att ditt barn inte får skavsår.