Gymnasievalet för dig som brinner för samhällsfrågor

Är det dags för dig att välja vilken inriktning som du ska gå på gymnasiet? Om du är intresserad av samhällsfrågor bör du läsa vidare!

Samhällsprogrammet

Det är inte helt lätt att välja rätt gymnasieprogram. Det är inte konstigt alls om du känner dig osäker på vad du ska välja. Valen är många och det är viktigt att ta det beslut som är rätt för just dig. Om du är intresserad av att lära dig mer om hur samhället drivs och utvecklas – ja, då bör du definitivt kika närmare på samhällsprogrammet. Läs mer här om det programmet. På det här programmet får du en djup kunskap om hur du tänker kritiskt och hur du ska uttrycka dig. Du lär dig det bästa sättet att föra fram dina åsikter på och att göra det på ett professionellt och konstruktivt sätt. På samhällsprogrammet får du studera ämnen inom, bland annat, samhällskunskap, media, psykologi och kommunikation. Det här är ett alldeles utomordentligt val för dig som gärna vill ha en djupare förståelse för samhället som vi lever i.

Olika inriktningar

När du väljer samhällsprogrammet gör du även ett val angående vilken inriktning som du vill gå. Om du väljer inriktningen Samhällsvetenskap får du en bred förståelse för viktiga samhällsfrågor. Du får även en bredare kunskap om, bland annat, samhällsstrukturer, politik samt kulturer i så väl Sverige som i andra delar av vår värld.

Inriktningen Medier, information och kommunikation passar alldeles ypperligt för sig som vill studera, bland annat, mediaproduktion, journalistik och reklam. Du lär dig även hur just media påverkar människan.
Nu kommer vi slutligen till den sista inriktningen som du kan välja – Inriktningen Beteende. Här får du studera kurser inom sociologi, psykologi och ledarskap. Det här är en inriktning som passar dig som är intresserad av att lära dig mer om mänskligt beteende och vilka faktorer som påverkar våra livsval.